Nieuws

Chirurgie – A Klinieken

12 okt
2016

IGZ onderzoekt siliconen borstimplantaten

Afgelopen weekend is het nieuws naar buiten gebracht dat de IGZ (inspectie voor de gezondheidszorg) 200 vrouwen laat onderzoeken die mogelijk klachten hebben door siliconen borstimplantaten. Het doel van het onderzoek is om te kijken of er overeenkomsten zijn in de klachten van de vrouwen. Mocht uit het onderzoek van de IGZ blijken dat een bepaalde groep vrouwen beter geen siliconen implantaten kan krijgen, dan gaat de inspectie in gesprek met artsen en fabrikanten. Wanneer de uitkomsten van dit onderzoek bekend zijn, is nog niet duidelijk.

Mocht u interesse hebben in een borst vergrotende operatie en na het lezen van deze berichtgeving twijfelen of u wel borstprotheses met siliconen vulling wilt, dan is het goed te weten dat A klinieken ook werkt met Monobloc hydrogel protheses. De vulling van de Monobloc Hydrogel borstimplantaten bestaat voor 96,3% uit water en voor 3,7% uit Carboxy MethylCellulose (CMC). Dit is een natuurlijk en veilig product, dat al meer dan vijftig jaar als bindmiddel en verdikkingsmiddel in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie gebruikt wordt. Het enige dat bij de Monobloc Hydrogel van silicone is gemaakt, betreft het omhulsel. De samenstelling en eigenschappen van deze medische siliconen in vaste vorm zijn echter van een totaal andere orde dan de siliconen die als vulling worden gebruikt.

Bent u benieuwd wat ons team van ervaren plastisch chirurgen voor u kan betekenen? Boek dan een vrijblijvend en kosteloos consult waarin u zich laat informeren over de mogelijkheden. Bel naar 0900 55 77 777 voor het maken van een afspraak.
14449910_1289110987788918_7667740351863225010_n