Adamsappelverkleining

Hoofd & Hals

Adamsappelverkleining


De adamsappelcorrectie is een eenvoudige en veilige operatie waarbij een naar voren uitstekende en opvallende adamsappel wordt gecorrigeerd. Hierdoor worden de verhoudingen in de hals geharmoniseerd en ontstaat er een betere halscontour. Het litteken is klein en bijna onzichtbaar, omdat de halshuid over het algemeen zeer netjes geneest. Een adamsappelverkleining kan wenselijk zijn, omdat de vorm of de grootte van de adamsappel belangrijk is voor de verhoudingen in de hals. Een naar voren uitstekende adamsappel kan de halscontour lelijk verstoren. Een adamsappelcorrectie herstelt deze verhoudingen. De operatieve correctie van de adamsappel heeft een blijvend karakter. Het litteken bevindt zich dwars over de adamsappel en kan daardoor als een dunne streep zichtbaar zijn. Zeker de eerste weken na de operatie. De ingreep biedt een duidelijke verbetering, soms geen perfectie. De vorm veranderende operatie kan wel meer zelfvertrouwen geven en minder commentaar van anderen oproepen, echter mag u niet verwachten dat een dergelijke operatie een oplossing biedt voor een eventuele sociale of relatieproblemen.
Het is belangrijk uw wensen en verwachtingen van te voren goed te bespreken met de plastisch chirurg. Realiseert u zich daarbij dat het uiteindelijke resultaat niet voor honderd procent in handen is van degene die u opereert. Ook de kwaliteit van het weefsel van de adamsappel speelt een belangrijke rol.

De operatie
Er wordt bij de operatie via een klein sneetje dwars over de adamsappel een ruimte gemaakt waarbij enkele millimeters van het uitstekende gedeelte van de adamsappel wordt verwijderd. De huid wordt hierna gesloten. De operatie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving of onder algehele narcose. De operatieduur is gemiddeld minder dan 1 uur. U kunt dezelfde dag weer naar huis.
De risico’s zoals de kans op een nabloeding of een infectie is zeer klein. Een stemverandering komt eveneens maar heel zelden voor. Na de operatie valt de pijn over het algemeen erg mee. Een zwelling direct rond de adamsappel is er wel vrijwel altijd. Dit trekt na 2 tot 6 weken weg.

Resultaat
Het resultaat van een adamsappelcorrectie is blijvend. U zult dus voor altijd verlost zijn van het probleem dat u had. Het resultaat is soms niet exact zoals u zich dat had voorgesteld. Door de kwaliteit van het adamsappelweefsel en door de werking van het littekenweefsel kan het resultaat soms nadelig worden beïnvloed. Meestal geneest het litteken fraai,waardoor er nauwelijks tot geen zichtbaarheid is van het litteken.