Penisverdikking

Genitalien

Penisverdikking


Esthetische chirurgie ten aanzien van de penis staat in de media vooral bekend vanwege de penis verlengende methodes. Evenals de lengte, kan echter ook de dikte van de penis te wensen overlaten. Dit kan eenvoudig en vrijwel pijnloos worden verholpen door middel van twee methodes, te weten;
Een penisverdikking met behulp van het injecteren van lichaamseigen vet.
Een ander alternatief is een penisverdikking met een zogeheten injectables op basis van hyaluronzuur.

Penisverdikking met lichaamseigen vet (lipofilling)
De dikte van uw penis kan worden vergroot door het plaatselijk inspuiten van uw lichaamseigen vet. Dit vet wordt voorafgaand op een andere locatie van uw lichaam weggezogen door middel van liposuctie op bijvoorbeeld buik of de beruchte ‘love handles’. Hierna zal het vet worden gewassen om vervolgens in de schacht van de penis te worden geïnjecteerd.

Penisverdikking met injectables (hyaluronzuur)
Door middel van hyaluronzuur kan de penis ook worden verdikt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en kan vele malen zijn eigen gewicht aan water binden. Wanneer hyaluronzuur wordt ingebracht geeft het direct resultaat. Doordat het water bindt, geeft het een zacht en natuurgetrouw resultaat. Hyaluronzuur is geen permanente filler, na een jaar zal ongeveer 50% van het ingebrachte volume over zijn. Het is altijd mogelijk om de behandeling te herhalen. Hyaluronzuur wordt op natuurlijke wijze afgebroken door het lichaam.

Hoe wordt de ingreep penisverdikking vervolgens gedaan?
De plastisch chirurg verdooft eerst de penis. Het plaatselijk verwijderde lichaamseigen vet wordt gewassen en zal vervolgens onderhuids in uw penis geïnjecteerd worden om deze op die manier zichtbaar en voelbaar te verdikken.
Bij een penisverdikking met hyaluronzuur zal de filler op dezelfde wijze worden geïnjecteerd.

Wat gebeurt er na de ingreep voor een penisverdikking en is het pijnlijk?
Na de ingreep kunt u direct naar huis. De penis kan wat gezwollen of blauw zijn, maar over het algemeen zijn de ingreep en de nawerking verder niet echt pijnlijk. Seksueel contact dient gedurende 6 weken te worden vermeden na een penisverdikking met eigen vet, bij een penisverdikking met hyaluronzuur is dit 2 dagen. Het herstel is over het algemeen zeer voorspoedig.

Wat zijn de te verwachten resultaten van een penisverdikking?
Na de ingreep is de dikte van de penis zichtbaar en voelbaar toegenomen. Omdat uw lichaam het vet na verloop van tijd absorbeert, dient de ingreep wel vaker te worden herhaald om het effect te behouden. Dit geldt ook bij een penisverdikking door middel van hyaluronzuur.

Kosten

Penisverdikking met Hyaluronzuur 10 ml € 1.500,-
Penisverdikking met Hyaluronzuur 20 ml € 2.500,-
Penisverdikking met eigen vet (lipofilling) € 4.000,-