Malar Bag Cicatrisering

Hoofd & Hals

Malar Bag Cicatrisering is een onderooglidcorrectie waarbij er een geneesmiddel wordt ingespoten wat een verlittekening geeft in het vochtzakje, gelokaliseerd onder de (eventuele) wal.
‘Malar Bags’ (vochtzakjes) zijn huidplooien onder de ogen of zwelling van de onderoogleden en deels van de wang welke zorgen voor een vermoeid uiterlijk, zelfs wanneer je energiek en uitgerust bent. Mensen die hier last van hebben krijgen vaak te horen dat ze er voortdurend moe uit zien, wat frustrerend kan zijn voor iemand die zich gezond en uitgerust voelt.

Naarmate je ouder wordt zal je spiermassa minder worden. Zo ook bij je ogen. De spierdikte van de kringspier die het ooglid bedekt en om de oogkas ligt ‘Orbicularis Oculi’, welke er samen voor zorgen dat je je ogen kleiner kan maken, kan knipperen of ze sluiten, zal daardoor afnemen waardoor er een vetverzakking ontstaat. Maar complicaties door een teveel aan fillers bij de traanbuis en onderoogleden, of vochtophoping (oedeem) na een ingreep kunnen ook zorgen voor een ‘Malar Bag’.
Verder ontstaat chronische huidelasticiteit door zonneschade of roken of enkel omdat dit genetisch bepaald is.

Een Malar Bag Cicatrisering kan in deze situatie een sterke verbetering brengen, met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Wees realistisch in uw verwachtingen. Tracht deze goed op een rijtje te zetten en bespreek ze vooraf met uw plastisch chirurg.

De behandeling
De behandeling vind plaats onder lokale verdoving. Als u medicijnen neemt die “het bloed dunner maken” moet u dit tijdens het consultgesprek altijd melden zoals Marcoumar of andere coumarine preparaten. Deze behandeling is niet geschikt wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. De ingreep zal qua duur, in totaliteit, 20 minuten bedragen.

Zorgt u ervoor dat u voor de ingreep geen make-up of dagcrème gebruikt.

Na de behandeling
U mag direct na de behandeling geen auto besturen dus adviseren wij u te regelen dat u door iemand thuis gebracht wordt.

Het resultaat
Het resultaat kan vanaf enkele weken zichtbaar zijn en heeft dan een duidelijke verbetering.
Belangrijk is om te realiseren dat het bij sommige cliënten heel lang kan duren voordat de reactieve zwelling is verdwenen! Zelfs tot enkele maanden na de behandeling.
Indien gewenst kunt u de behandeling na 6 maanden herhalen.