Nieuws

A Klinieken

24 sep
2015

Tijdelijke stop distributie / implantatie Silimed protheses.

Silimed is naast Mentor en McGhan, een van de drie grootste borstprothese fabrikanten van de wereld. Met een FDA goedkeuring naast het CE keurmerk is het in de afgelopen 25 jaar gebleken een kwalitatief topmerk te zijn.

Recentelijk, tijdens een audit in het kader van continue kwaliteitscontrole, is gebleken dat een instantie, die belast is met het toezien van de handhaving van de kwaliteit, redenen heeft om aan te nemen dat er op dit moment niet met 100% zekerheid de kwaliteit van de protheses kan worden gegarandeerd.

Dit is uiteraard reden om per direct (24 september 2015) te stoppen met het plaatsen van Silimed protheses, totdat er weer met 100% zekerheid de kwaliteit van de protheses kan worden gegarandeerd.

Hiermee volgt A Klinieken, evenals alle ziekenhuizen en klinieken die eveneens met Silimed protheses werken, het advies van de IGZ en de NVPC.

Het gaat, voor zover op dit moment bekend, om minder dan 10 protheses (wereldwijd) die mogelijk niet aan de kwaliteit voldoen, waaraan zou moeten worden voldaan.  Momenteel wordt hier verder uitgebreid onderzoek naar gedaan.

Er is op dit moment geen reden tot het verwijderen van geplaatste Silimed borstprotheses.

Indien u vragen heeft kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen door een email te sturen naar info@aklinieken.nl of te bellen naar 0900 55 77 77 7