Liposuctie – Mannen

Lichaam

Behandelinformatie Liposuctie (liposculpture) bij mannen

Een aantal specifieke problemen die bij mannen voorkomen zijn borstvorming (gynaecomastie) en te veel vet rond de taille, ook wel de love handles genoemd. Deze problemen zijn met een liposuctie (liposculpture) behandeling eenvoudig te verhelpen. Als u een liposuctie (liposculpture) behandeling overweegt, krijgt u vooraf een uitgebreid persoonlijk gesprek met onze plastisch chirurg om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent om een liposuctie (liposculpture) behandeling te ondergaan. Er zal gesproken worden over de te gebruiken methode, de eventuele risico’s en complicaties die er kunnen zijn en natuurlijk welk resultaat u kunt verwachten van een liposuctie (liposculpture) behandeling.

Liposuctie (liposculpture) onder lokale verdoving, met tumescent vloeistof

Door de toepassing van liposuctie (liposculpture) is het mogelijk, om plaatselijke vetophopingen die door bijvoorbeeld diëten en sport niet verdwijnen, alsnog definitief te verwijderen en de contouren van bepaalde lichaamsdelen opnieuw vorm te geven. Ondanks dat liposuctie (liposculpture) binnen de plastische en cosmetische sector vrij nieuw is, zijn er in relatief korte tijd al veel vorderingen gemaakt.

Een liposuctie (liposculpture) behandeling vindt bij A Klinieken onder lokale verdoving plaats. Een volledige narcose, met alle daaraan verbonden voor- en nadelen, is bij een liposuctie (liposculpture) behandeling niet nodig, maar wel mogelijk.

Tijdens het eerste consult over de liposuctie (liposculpture) zal er gevraagd worden naar eventuele (vroegere) ziektes, het gebruik van medicijnen en aanwezige allergieën. Deze belangrijke informatie hebben wij nodig om de risico’s, verbonden aan een liposuctie (liposculpture) behandeling, zo klein mogelijk te houden.

Als u gebruik maakt van bloed verdunnende medicijnen zoals coumarine preparaten (Marcoumar of Sintrom) of acetylsalicylzuur (aspirine), dan is het belangrijk dat u dit meldt tijdens het eerste consult voor een liposuctie (liposculpture), dit omdat deze medicijnen namelijk, na toestemming van de voorschrijvende arts, tijdelijk gestaakt dienen te worden.

Hoe ziet een liposuctie (liposculpture) behandeling eruit?

Bij een liposuctie (liposculpture) behandeling met tumescent vloeistof, worden er kleine incisies gemaakt van 3 tot 4 mm groot. Via deze incisies worden er met een lange, dunne stompe naald meerdere tunnels gemaakt in het onderhuidse vetweefsel om het aanwezige vet te verwijderen. Deze tunnels zullen tijdens het genezingsproces na de liposuctie (liposculpture) samentrekken en krimpen waardoor de huid samengetrokken wordt. Tijdens een liposuctie (liposculpture) behandeling verwijderde vetcellen kunnen niet meer opnieuw aangemaakt worden. Na een aantal weken zullen de gemaakte incisies voor de liposuctie (liposculpture) behandeling praktisch verdwenen zijn.

De behandeldag

Het is gewoon toegestaan om op de dag van de liposuctie (liposculpture) behandeling te eten of drinken. Het wordt door ons zelfs aangeraden om op deze dag een licht ontbijt of een lichte lunch te nuttigen. Het drinken van alcohol en het gebruik van een bodylotion zijn niet toegestaan op de dag van de liposuctie (liposculpture) behandeling.

De liposuctie (liposculpture) behandeling begint met de desinfectie en het aftekenen van de te behandelen zones. Vervolgens worden er foto’s van u gemaakt voor in uw medisch dossier en kunt u plaats nemen in de behandelstoel. U wordt lokaal verdoofd met een gewoon verdovingsmiddel op de plaatsen waar de incisies voor de liposuctie (liposculpture) zullen worden gemaakt, waarna de tumescent vloeistof ingespoten wordt in het onderhuidse vetweefsel. Hier voelt u nagenoeg niets van.

Indien de te behandelen zone tijdens de liposuctie (liposculpture) behandeling alsnog gevoelig blijkt te zijn, dan wordt er direct extra tumescent-vloeistof ingespoten. Dit kan op ieder moment. Als de plastisch chirurg klaar is met de liposuctie (liposculpture) behandeling, zal hij u vragen om naast de behandelstoel te gaan staan om het eindresultaat te bekijken en indien nodig nog wat aanpassingen te verrichten. Voor u bestaat dan soms al de mogelijkheid om enigermate te kunnen zien hoe het eindresultaat van de liposuctie (liposculpture) behandeling eruit komt te zien. Als de plastisch chirurg tevreden is met het resultaat zullen de openingen, die gebruikt zijn om tijdens de liposuctie (liposculpture) het overtollige vet te verwijderen, worden afgedekt met verband en wordt u een drukpak aangetrokken. Dit drukpak dient ervoor om het onderhuidse weefsel weer aan elkaar te hechten, zodat er geen opeenhopingen van vocht ontstaan in de smalle tunnels die zijn ontstaan tijdens de liposuctie (liposculpture) behandeling.

Na de liposuctie (liposculpture) behandeling zal, door het uitwerken van de plaatselijke verdoving, uw gevoel langzamerhand weer terugkomen. Dit is ook de fase waarin er lichte pijn kan gaan optreden. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende. Om de pijn te bestrijden mag u 8 paracetamol per dag à 500mg. Om de 6 uur 2 paracetamol van 500mg zal er voor zorgen dat u een goede bloedspiegel opbouwt, welke het beste helpt in de pijnbestrijding. In verband met het risico op een nabloeding mag u geen aspirine, diclofenac, ibuprofen etc. (Acetylsalicylzuur) gebruiken.

De mensen die een liposuctie (liposculpture) behandeling met tumescent vloeistof hebben ondergaan voelen zich hierna fit en goed. Door deze manier van verdoven heeft u geen last van de bijwerkingen die eventueel bij een narcose op kunnen treden. Het is wel van belang dat u zorgt dat er iemand beschikbaar is om u naar huis te rijden na de liposuctie (liposculpture) behandeling, zelf autorijden is niet toegestaan. In verband met trombosegevaar is het aan te raden om bij een lange autorit na een liposuctie (liposculpture) behandeling enkele keren te stoppen om een wandelingetje te maken.

Na een liposuctie (liposculpture) behandeling zult u, door de nog aanwezige tumescent vloeistof, het verband en het drukpak wat u draagt, wat dikker zijn als normaal. U kunt dan ook het beste gemakkelijke, wat losser zittende kleding aantrekken op de dag van de liposuctie (liposculpture) behandeling, zoals een joggingpak. Het is verstandig om een extra onderbroek mee te nemen. De eerste 24 uur na de ingreep kunt u tumescent vloeistof lekken. Wij raden u dan ook aan gemakkelijke en goed uitwasbare kleding te dragen. Deze vloeistof kan er roze uitzien. Schrikt u hier niet van.

Het eindresultaat

De door de liposuctie (liposculpture) behandeling verwijderde vetcellen worden door het lichaam niet vervangen door nieuwe vetcellen. Indien er zich, na de liposuctie (liposculpture) behandeling, gewichtsveranderingen voordoen, dan zal het nieuwe lichaamscontour verhoudingsgewijs veranderen. Het opnieuw ontstaan van bijvoorbeeld een al behandelde ‘rijbroek’ is na een liposuctie (liposculpture) behandeling niet meer mogelijk

Het resultaat na een liposuctie (liposculpture) behandeling kan een significante verbetering geven en uw figuur zal dus beduidend mooier zijn, maar de verwachting om direct een droomfiguur te hebben is natuurlijk niet realistisch. Door een liposuctie (liposculpture) behandeling kan cellulite verminderen.

Risico’s en complicaties

Het is mogelijk dat er, net als bij iedere andere behandeling, ook na een liposuctie (liposculpture) behandeling bijwerkingen en complicaties kunnen optreden. Enkele voorbeelden van mogelijke complicaties zijn: een doof gevoel va de huid, zwellingen en bloeduitstortingen (tijdelijk). Er kunnen ook kleine onregelmatigheden optreden na een liposuctie (liposculpture)behandeling. De kans hierop is beduidend minder dankzij de toepassing van een nieuwe operatie techniek, in combinatie met voldoende massage. Uiterst zeldzaam(minder dan 0,1%) komen er zwaardere complicaties voor zoals longembolie, bloedingen, de eerder genoemde trombose, infecties of vetembolie.

De periode na de liposuctie (liposculpture) ingreep

De dag na de ingreep mag u gewoon douchen. Eventuele gaasjes kunt u vervangen door nieuwe.

Gedurende de eerste twee weken na de liposuctie (liposculpture) behandeling draagt u dag en nacht de drukkleding. Daarna nog 4 weken halve dagen (12 uur), dus overdag of ’s nachts. Indien u aan uw buik behandeld bent, dient u de drukkleding gedurende de avond en nacht te dragen om te voorkomen dat uw buikspieren verzwakt raken. De drukkleding voorkomt dat er vochtophoping ontstaat.

Het is verstandig de eerste twee weken na de liposuctie (liposculpture) behandeling niet sporten vanwege de verhoogde kans op reactieve vochtophopingen. Daarna mag u sporten met uw drukkleding aan. 6 Weken na de liposuctie (liposculpture) behandeling mag u weer sporten zonder drukkleding.

Wij raden u wel aan in beweging te blijven. Dit is erg belangrijk zodat de infiltratievloeistof door het lichaam afgevoerd kan worden. Een kleine wandeling is dan ook aan te bevelen.

Na een liposuctie (liposculpture)behandeling is het belangrijk om veel vloeistoffen zoals vruchtensap, limonade, water en bijvoorbeeld kruidenthee te gebruiken. Het gebruik van alcohol is na een liposuctie (liposculpture) behandeling niet toegestaan.

Bij een lange autorit na een liposuctie (liposculpture) behandeling raden wij aan om ieder uur uit te stappen om even de benen te strekken i.v.m. trombose gevaar. De dag na de liposuctie (liposculpture) behandeling mag u weer zelf autorijden

De meeste cliënten hervatten 1 a 2 dagen na een liposuctie (liposculpture) behandeling hun werkzaamheden weer, maar het is niet vreemd indien u uzelf nog enkele extra dagen rust gunt

Anderhalve week na de liposuctie (liposculpture) behandeling start u met de massage. Tegen de pijngrens aan, in alle richtingen. Het is raadzaam in ieder geval 6 tot 8 weken te masseren. Het inmasseren heeft effect tot een half jaar na de behandeling. Krijgt u na de liposuctie (liposculpture) behandeling last van hevige pijn, bloedingen of koorts neemt u dan direct contact op met de kliniek.

U krijgt na de liposuctie (liposculpture) behandeling van ons een afsprakenkaartje mee, waarop uw eerste controle afspraak is vermeld. Ook staan hier 2 telefoonnummers op, waarop wij van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar zijn. In geval van spoed na 21.00 uur neemt u contact op met uw behandelende arts. Hiervoor krijgt u een formulier van bereikbaarheid mee, waarop al onze artsen en telefoonnummers vermeld staan.

 

Nazorg Liposuctie – mannen

WAT TE DOEN EN TE VERWACHTEN NA EEN LIPOSUCTIE

Niet alleen naar huis
U kunt na de ingreep gewoon naar huis, maar u mag niet zelf autorijden.

Spoed
U krijgt na de behandeling van ons een afsprakenkaartje mee,  waarop uw eerste controle afspraak is vermeld. Ook staan hier 2 telefoonnummers op, waarop wij van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur bereikbaar zijn. In geval van spoed na 21.00 uur neemt u contact op met uw behandelend arts. Hiervoor krijgt u een formulier van bereikbaarheid mee, waarop al onze artsen en telefoonnummers vermeld staan.

Pijn en ongemak na de ingreep
U kunt na de operatie enige napijn ondervinden door de zwelling en bloeduitstortingen. Vaak is een lichte pijnstiller hiervoor voldoende. Om de pijn te bestrijden mag u 8 paracetamol per dag à 500mg. Om de 6 uur 2 paracetamol van 500mg zal er voor zorgen dat u een goede bloedspiegel opbouwt, welke het beste helpt in de pijnbestrijding. I.v.m. risico op nabloeding mag u geen aspirine, diclofenac, ibuprofen etc. (Acetylsalicylzuur) gebruiken.

De eerste 24 uur na de ingreep kunt u infiltratievloeistof lekken. Wij raden u aan gemakkelijke en goed uitwasbare kleding te dragen. Deze vloeistof kan er rood uitzien. Schrikt u hier niet van.

In geval van narcose: u bent de eerste 24 uur, volgens de wet,  ontoerekeningsvatbaar. Dat wil onder andere zeggen dat uw handtekening de eerste 24 uur niet rechtsgeldig is. Wellicht veel belangrijker: zorg ervoor dat u de eerste 24 uur niet alleen bent en ga niet alleen op stap (naar de wc bijvoorbeeld). U zou nog wat duizelig of misselijk kunnen worden door de narcose die u heeft gehad. Het is belangrijk om voldoende te drinken.

Hygiëne
De dag na de ingreep mag u gewoon douchen. Eventuele gaasjes kunt u vervangen door nieuwe.

Drukkleding
Gedurende twee weken draagt u dag en nacht de drukkleding. Daarna nog 4 weken halve tijd (12 uur), dus  overdag of ’s nachts.

Indien u aan uw buik behandeld bent, heeft u wat betreft de halve tijd niet de keuze uit dag of nacht. U dient de drukkleding dan in de avond en nacht te dragen om te voorkomen dat uw buikspieren verzwakt raken.

De drukkleding voorkomt dat er vochtophoping ontstaat.

Beperkingen
U mag de eerste twee weken na de behandeling niet sporten. Daarna mag u sporten met uw drukkleding aan. Na 6 weken mag u weer sporten zonder drukkleding.

Wij raden u  wel aan in beweging te blijven. Dit is erg belangrijk zodat de infiltratievloeistof door het lichaam afgevoerd wordt. Een kleine wandeling is dan ook aan te bevelen.

Een lange autorit na de operatie raden wij af i.v.m. trombose gevaar.

De dag na de behandeling mag u weer autorijden. Wij raden u aan ieder uur uit te stappen om even de benen te strekken.

Masseren

Anderhalve week na de behandeling start u met de massage. Tegen de pijngrens aan, in alle richtingen. Het is raadzaam in ieder geval 6 tot 8 weken te masseren. Het heeft effect tot een half jaar na de behandeling.

Controle
Twee tot drie weken na de behandeling komt u terug naar de kliniek voor wondcontrole.

Privacyvoorkeur centrum

Verplicht

Functionele cookies zorgen ervoor dat onze website correct functioneert. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten zoals het contactformulier en de SEO-check.

gdpr

Analytische cookies

Wij gebruiken analytische cookies om het website gebruik te onderzoeken. Deze statistieken geven ons onder meer inzicht in hoe vaak we worden bezocht, en waar we onze website kunnen verbeteren. Op deze manier zorgen wij ervoor dat de ervaring met onze website voortdurend geoptimaliseerd wordt. Onder meer de volgende gegevens worden opgeslagen:

· Het IP-adres, dat anoniem wordt gemaakt;
· Technische kenmerken zoals de browser die wordt gebruikt (zoals Chrome, Internet Explorer of Firefox) en de resolutie van het computerscherm en welk apparaat er wordt gebruikt;
· Welke pagina’s er worden bezocht op de website.

Deze cookies gebruiken wij bijvoorbeeld voor:
· Het bijhouden van het aantal bezoekers van onze website;
· Het meten van de tijdsduur per bezoek;
· Het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt.

_ga, _gat, _gid