Rimpels bij mannen

Huid

Algemeen over rimpels bij mannen

Mannen krijgen later rimpels dan vrouwen, omdat de mannenhuid dikker en vetter is. Maar op een gegeven moment krijgen ook mannen te maken met plooien en lijnen. Daar zijn verschillende oplossingen voor. Mimiekrimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes kunnen we met behulp van Botox® (of Dysport) verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Rimpels kunnen ook worden opgevuld met fillers. A Klinieken werkt met verschillende soorten vulmiddelen die allemaal hun eigen specifieke eigenschappen hebben. Onze artsen zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken en zullen altijd de filler kiezen die bij u het beste resultaat geeft. Is uw huid niet alleen wat rimpelig, maar ook ruw of grauw, denk dan eens aan een peeling. Daarmee worden oppervlakkige rimpels verminderd en kunnen verkleuringen van de huid verdwijnen. Een echte opfrisser!

Consult rimpels bij mannen

Wanneer u bij A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de arts die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de arts of u geschikt ben voor een behandeling met een inspuitmiddel, zoals bijvoorbeeld Botox. Daarvoor zal de arts vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Tevens wordt de vragenlijst, welke u thuis heeft ingevuld, uitvoerig met u besproken. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft. Want we willen alle mogelijke risico’s uitsluiten en, zorgen dat u op een veilige manier geholpen wordt. Uiteraard bespreekt u samen met de arts uw wensen. Waar stoort u zich aan in uw gezicht en wat zou u graag anders zien? De arts zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke filler de beste optie is. Soms is het niet voldoende om alleen wat rimpels te laten verdwijnen, maar is het mooier als er ook wat extra volume wordt toegevoegd. Hiervoor worden vaak inspuitmiddelen als Restylane of Radiesse gebruikt. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten.

Behandeling voor rimpels bij mannen

Wanneer u besluit tot behandeling ondertekenen de arts en u een officiële behandelovereenkomst. Er worden ook foto’s van u gemaakt die in uw medisch dossier gaan. Zo kunnen we achteraf duidelijk zien wat het resultaat van de behandeling is.

Verdoving bij de behandeling van rimpels

Bij een inspuiting is een verdoving niet nodig. De injectienaald die we hiervoor gebruiken is heel fijn en zorgt slechts voor het gevoel van een speldenprikje.

Na de behandeling van rimpels

Na de behandeling met een inspuitmiddel kan de huid rood of gezwollen zijn maar dit trekt enkele uren na de behandeling weer weg. U kunt na de behandeling dan ook direct naar huis en bent de volgende dag weer volledig toonbaar.

Napijn en herstel bij een behandeling van rimpels

Bij een behandeling met een inspuitmiddel is geen sprake van enige napijn. Enkele dagen na de inspuiting is er al een effect zichtbaar en na een week is dat optimaal. Afhankelijk van het gebruikte inspuitmiddel blijft het resultaat bij Botox drie tot zes maanden zichtbaar en bij de overige middelen variërend tussen de zes maanden en twee jaar. Daarna kan de behandeling worden herhaald.

Resultaat na de behandeling van rimpels

Het resultaat van Botox is dat de huid geen rimpels vertoont en dat deze ook niet kunnen ontstaan. Daarom wordt Botox/Dysport ook wel preventief toegepast bij jonge mensen. Vooral fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes zijn prima te behandelen. De duur van het resultaat kan per persoon verschillen. Na drie tot zes maanden is het middel uitgewerkt en kan de behandeling zonder problemen herhaald worden. Andere delen van het gezicht, zoals mond, wangen en kin zijn niet geschikt voor een inspuiting met Botox/Dysport. Hier worden andere tijdelijke fillers gebruikt zoals Restylane, Sculptra en Radiesse. Het resultaat van deze middelen blijft tussen de zes maanden en twee jaar zichtbaar. Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto’s gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico’s en complicaties bij de behandeling van rimpels

Er zijn in het algemeen geen complicaties. Bij Botox®- of Dysport-inspuiting blijven allergische reacties achterwege gezien de lage dosering. In uitzonderlijke gevallen kan een Botox®- of Dysport-inspuiting een vreemd effect hebben, dat tijdelijk aanhoudt. Dat is het geval als er horizontale rimpel vlak boven de wenkbrauw wordt ingespoten; een ‘hangend’ ooglid is dan het gevolg. De behandelende arts zal dan ook altijd heel goed de afweging maken welke rimpels voor een Botox- of Dysportbehandeling in aanmerking komen. Mensen met een zenuw- of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg. Ongeveer 1 tot 2 % van de mensen heeft antistoffen tegen Botox®/Dysport. Bij hen heeft de behandeling geen of onvoldoende effect. Voor de overige inspuitmiddelen bestaat het risico van infectie en een allergische reactie. Beide risico’s zijn zeer gering (minder dan 0,1%) en veroorzaken geen gevolgen voor het resultaat.

Welke plastisch chirurgen voeren rimpelbehandelingen bij mannen uit

– Drs. E.B.H. Van Onselen – Plastisch Chirurg