Nieuws

Chirurgie – A Klinieken

09 jun
2016

Criteria bovenooglidcorrectie via verzekerde zorg

Enkele weken geleden werd bekend dat er in 2017 wederom een aantal cosmetische ingrepen vergoed zullen worden vanuit de basisverzekering. De bovenooglidcorrectie is één van deze ingrepen en zal enkel uit medische noodzaak voor vergoeding in aanmerking komen. Minister Schippers volgt hiermee het advies van Zorginstituut Nederland op.

Om voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking te komen moet aan enkele criteria worden voldaan. Voor de bovenooglidcorrectie geldt dat de operatie vanuit medisch oogpunt moet worden uitgevoerd en de overtollige huid ten gevolge van het huidoverschot voor meer dan 50% op de wimpers moet rusten. Tevens moet er sprake zijn van een functionele gezichtsveldbeperking, dit is het geval als de overhangende huid van het bovenooglid tot 1 mm of lager boven het centrum van de pupil hangt. Een bovenooglidcorrectie of ptosiscorrectie wordt ook wel vergoed indien er sprake is van verminking of functiestoornis ten gevolge van een ongeval of indien er sprake is van verlamde of verslapte spieren door een aangeboren afwijking of chronische aandoening vanaf de geboorte.

Uit bovenstaande kunt u concluderen dat het in aanmerking komen voor vergoeding van een bovenooglidcorrectie ook in 2017 nog niet zo gemakkelijk is. Om de operatie ook voor u mogelijk te maken, betaalt u bij A Klinieken slechts €600, -. De operatie wordt uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Boek vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend consult via 0900-5577777.

Bekijk hier het, door het ministerie goedgekeurde, advies opgesteld door Zorginstituut Nederland.

Bron: ACCZ | A Klinieken/Zorginstituut Nederland