Billift

Lichaam

Billift


Het principe van de lift houdt in: het teveel aan loshangend huid (en vet) verwijderen van de bilregio om de bilcontouren te verbeteren. Vaak wordt hiermee een betere “projectie” van de billen verkregen.
De huid van de bil of de gehele bil kan soms erg gaan hangen. Door veroudering of na een gewichtsvermindering. Dergelijke ‘hangbillen’ kunnen erg ontsierend zijn. Bij een billift wordt de overtollige huid weggehaald en wordt de bil weer strak. Het principe van de lift houdt in: het teveel aan loshangend huid (en vet) verwijderen van de bilregio om de bilcontouren te verbeteren. Vaak wordt hiermee een betere “projectie” van de billen verkregen.

Voorbereiding
Het resultaat van een billift is deels afhankelijk van de hoeveelheid onderhuids vet en de ernst van het afhangen van de bil.
Voor u wordt geopereerd, wordt uw algemene gezondheid onderzocht. Met sommige geneesmiddelen, zoals aspirine, moet u twee weken voor de operatie stoppen. Zo verkleint u de kans op nabloedingen. Ook twee weken voor de ingreep niet roken is belangrijk. Door te stoppen met roken, verkleint u de kans op slecht genezende wonden.

De operatie
Een billift wordt uitgevoerd onder lokale verdoving met sedatie (u slaapt). Tijdens de ingreep wordt de bilhuid met onderhuids vetweefsel losgehaald van de onderliggende lagen. Vervolgens wordt de huid strak getrokken en wordt de overtollige huid en het te veel aan onderhuids vetweefsel verwijderd.
De huid en het vetweefsel worden hierna zo hoog mogelijk op de bilspier gehecht. Dan valt het litteken namelijk mooi binnen de bikinilijn en is de rest van uw bil mooi strak.
Aan het eind van de behandeling worden twee drains geplaatst om wondvocht en bloed af te voeren. Die slangetjes worden na hooguit twee uur weer verwijderd. U krijgt ook een steunend korset om de billen, dat u één tot vier weken moet blijven dragen. Soms is ook een speciaal, hoog pantybroekje voldoende. De hechtingen zijn van oplosbaar materiaal en zullen dus vanzelf verdwijnen.

De risico’s
Zoals bij alle operaties is er een kans op nabloedingen en infecties. De kans op infecties is groter als er veel onderhuids vetweefsel is. De billen kunnen na de operatie tijdelijk gevoelloos zijn. De kans dat de wonden slecht genezen en soms zelfs weer open springen, wordt sterk vergroot als men rookt.

Na een billift
Het is belangrijk de eerste dag strikte bedrust te houden. De eerste zes weken mag u geen zware arbeid verrichten of voorover bukken. Het steunend korset of pantybroekje draagt u één tot vier weken. Na zes weken is de herstelperiode voorbij. Dan zijn alle bewegingen weer mogelijk, óók sporten. Overigens: van pijn zult u na een billift waarschijnlijk niet veel last hebben.

Het resultaat
Strakke billen. Maar verwacht geen perfectie. De littekens zullen altijd wat zichtbaar blijven. Het litteken valt binnen de bikinilijn en is voor anderen dus niet zichtbaar. Resultaten zijn blijvend. Natuurlijk gaat het verouderingsproces door en kan er weer verzakking optreden. Verder is gewichtsbeheersing van groot belang.

Verdoving
Plaatselijke verdoving of algehele narcose (slapen gaan).

Operatieduur / duur van de ingreep
1 tot 3 uur

Plaats van incisie
Incisies zijn uitgebreid en blijvend; dit geldt ook voor een incisie in de bilregio, maar ze worden zo onopvallend als mogelijk is geplaatst.

Verzekering
De billift wordt beschouwd als een cosmetisch chirurgische ingreep; verzekeringsvergoeding is niet van toepassing.

Tot slot
Wij willen u benadrukken alles wat u gelezen heeft goed te overwegen bij het komen van uw besluit. Indien u serieus een bovengenoemde ingreep/behandeling overweegt, zorgt u er dan voor dat u contact opneemt met een kwalitatief goede kliniek. Stelt u dan gerust de vragen die u nog heeft. Indien alle vragen naar tevredenheid zijn beantwoord kunt u zich met een gerust hart laten behandelen.