Dermicapen (Micro Needling)

Huid

Dermicapen (Micro Needling)


Micro-needling is een techniek waarbij met behulp van kleine naaldjes gaatjes in de dermis worden gemaakt. Hierdoor raakt de huid licht beschadigd. Tijdens het herstel van deze minuscule beschadigingen maakt de huid groeifactoren aan die ervoor zorgen dat er meer collageen en bindweefsel in de huid wordt aangemaakt. Hierdoor zal uw huid dikker, weerbaarder, soepeler, sterker en egaler worden. Er zijn verschillende methodes op de markt die gebruik maken van deze naaldtechniek. Bij A Klinieken wordt gebruik gemaakt van de Dermicapen.

Welke indicaties komen er in aanmerking voor micro-needling?
– Fijne lijntjes
– Lichte huidverslapping
– Littekens
– Droge huid
– Striae

Wie komt er niet in aanmerking voor micro-needling?
Indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloïd), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied komt u niet in aanmerking voor een micro-needling behandeling. Tevens dient u er rekening mee te houden dat u met sommige medicijnen tegen ernstige acne minimaal zes maanden voor de behandeling dient te stoppen.

Het consult
Wanneer u bij A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt bent voor een behandeling met micro-needling. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met micro-needling, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de behandeling
Het is belangrijk om de huid voor de behandeling zoveel mogelijk te beschermen tegen blootstelling aan (kunstmatig) zonlicht. Een te bruine huid of huid met zonnebrand kan niet behandeld worden. Bescherm daarom vanaf tenminste drie weken voor de behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

De behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden. Ook zal de huidtherapeut een foto van het te behandelen gebied maken. Daarna zal de huidtherapeut (indien nodig) verdovende crème aanbrengen. Als de verdoving voldoende is ingewerkt zal de huidtherapeute deze verwijderen en starten met de behandeling. Doorgaans wordt de behandeling met de Dermicapen niet als pijnlijk ervaren, mede door de (eventueel) aangebrachte verdovende crème. Na de behandeling zal de huid gekoeld worden met een cool pack en zal er een verzorgende crème en zonnebrand worden aangebracht.

Na de behandeling
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Al naar gelang de diepte waarop behandeld wordt kunnen er soms puntbloedingen ontstaan. Dit trekt meestal binnen enkele dagen weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Tevens kan de huid in de eerste week na de behandeling licht schilferen. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes weken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Het resultaat
Na behandeling met micro-needling zal er niet direct resultaat zichtbaar zijn. Dit duurt een aantal maanden. Het lichaam heeft namelijk tijd nodig om collageen en bindweefsel te vormen.

Gemiddeld aantal behandelingen
Na één behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor  een optimaal behandelresultaat zijn er vijf tot acht behandelingen nodig. In sommige gevallen is het de behandeling goed te combineren met oppervlakkige peeling of microdermabrasie. Uw huidtherapeut kan u hier meer over vertellen.

Mogelijke risico’s en complicaties
Er is weinig kans op bijwerkingen. Echter bij het niet naleven van de instructies en blootstelling aan de zon is er een kleine kans op het ontstaan van ontstekingen en pigmentvlekken. Indien één van deze bijwerkingen bij u optreedt, dient u altijd contact met ons op te nemen.


Nazorg Dermicapen (micro-needling) behandeling

 • Laat de korstjes die ontstaan genezen, absoluut niet aan krabben om pigmentvlekken en littekenvorming te voorkomen.
 • Roodheid en zwelling trekken vanzelf weg.
 • Na 24 uur mag u weer make-up gebruiken. Gebruik milde producten zonder parfum. Onze huidtherapeuten adviseren u graag.
 • Behandel de huid, zeker de eerste dagen na de behandeling, voorzichtig.
 • Het behandelde gebied mag absoluut niet blootgesteld worden aan zonlicht / zonnebank. Indien algehele blootstelling niet te voorkomen is, dient u op het behandelde gebied iedere 2 uur zonnebrandcrème met minimaal spf factor 30 aan te brengen tot 6 weken na de laatste behandeling.

 • Bij behandeling van:

  Fijne lijntjes

  Lichte huidverslapping

  Littekens

  Droge huid

  Striae