Cosmelan

Huid

Cosmelan


Cosmelan is een effectieve methode om pigmentvlekken te verminderen. Pigmentvlekken of hyperpigmentatie is een donkere, bruine verkleuring van de huid die veroorzaakt wordt door een verhoging van de melanine in de huid. Deze vlekken zijn ook wel bekend als ouderdomsvlekken, sproeten, zonnevlekken of een zwangerschapsmasker (melasma).

Cosmelan 1 (het masker) en Cosmelan 2 (de crème) werken op de verschillende stadiums van pigment. Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft een direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basisenzym in het melanine vorming proces). De Cosmelan behandeling is zowel geschikt voor de lichte als voor de donkere huid.

De behandeling in de kliniek
Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid gereinigd en ontvet. Vervolgens wordt het Cosmelan masker op de huid aangebracht. Afhankelijk van het phototype dient het masker 8-12 uur in te werken.

Na de behandeling
Na het aanbrengen van het masker gaat u naar huis. Het masker dient na de inwerktijd thuis verwijderd te worden met ruim water. Na het drogen van de huid brengt u een anti stress face masker aan welke 20 minuten dient in te werken. Na het verwijderen van het masker met water brengt u de Cosmelan 2 crème aan. Om de huid te hydrateren brengt u de Hydra vital factor K crème aan.

De Cosmelan 2 crème brengt u vervolgens dagelijks aan volgens een schema welke u van ons mee krijgt. Bij ernstige pigmentatie dient de Cosmelan 2 tenminste 9-12 maanden gebruikt te worden.

Gemiddeld aantal behandelingen
De Cosmelan 1 behandeling kan 1 keer per 6 maanden dus 2 keer per jaar toegepast worden.

Risico’s en complicaties
De 1e twee dagen na de behandeling kan de huid rood worden. Als de huid gevoelig is, kan deze ook gaan jeuken. Daarnaast kan de huid branderig en strak aanvoelen, dit is normaal en zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit gevoel te verminderen is het raadzaam de Hydra Vital factor K crème te gebruiken. Schilfering kan voorkomen op de 2e tot 4e dag. Van belang is niet aan de schilfers te krabben om het ontstaan van pigmentvlekken en littekens te voorkomen. Na 1 week begint de huid te verbeteren. Om te voorkomen dat de pigmentvlekken terugkeren is het van belang de behandeling thuis voort te zetten en goede zonbescherming met minimaal spf 30 te gebruiken.

Resultaat
De huid zal er glanzender uit gaan zien. De beste resultaten worden gezien tussen de 1 tot 4 weken. Melasma en pigmentvlekken zullen aanzienlijk verminderen. Nieuwvorming van pigment kan echter optreden en dient zo goed mogelijk voorkomen te worden middels verdere thuisbehandeling en goede dagelijkse zonbescherming met minimiaal spf 30.