Cavitatie

Huid

Cavitatie


Cavitatie is een methode om af te komen van vervelende en hardnekkige vetophopingen. Hierbij moet u onder andere denken aan de bekende ‘’love handles’’. Het cavitatie systeem maakt door uitzending van ultrasone geluidsgolven de vetcelwand kapot en breekt deze vervolgens af. Het vet dat hierbij vrijkomt wordt opgenomen in het bloed en lymfesysteem en vervolgens door het lichaam op natuurlijke wijze afgebroken en afgevoerd. Tevens zendt het apparaat radiofrequente straling uit wat de huid verwarmt en ervoor zorgt dat er meer collageen en bindweefsel wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat er huidverstrakking plaatsvindt.  Bij A Klinieken wordt een cavitatiebehandeling altijd gecombineerd met manuele lymfedrainage om het vet nog beter af te voeren.

Wie komt er in aanmerking voor een cavitatie behandeling
De cavitatie behandeling is geschikt voor behandeling van plekken met hardnekkige vetophopingen, zoals buik, zadeltassen, (boven)armen, binnenkant knieën en dijen. De vetlaag dient minimaal 1,5 cm dik te zijn. Of u een geschikte kandidaat bent voor behandeling met cavitatie is per persoon verschillend en wordt uitgebreid bekeken en besproken tijdens het consult gesprek.

Wie komt er niet in aanmerking voor een cavitatie behandeling
U komt niet in aanmerking voor een behandeling met cavitatie indien er sprake is van een verstoorde leverfunctie, obesitas, diabetici type 1, bij stofwisselingsproblemen of bij metalen prothesen in het te behandelen gebied.

Het consult
Wanneer u bij A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt bent voor een behandeling met cavitatie. Daarvoor zal uw behandelaar vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de behandelaar uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op behandeling met cavitatie, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de behandelaar als door u ondertekend.

Voor de behandeling
Er zijn geen speciale maatregelen welke u dient te treffen voor de cavitatie behandeling. Wel bevelen wij u aan een paar uur voor de behandeling voldoende water te drinken. Sporten en goede voeding bevorderen het resultaat van de cavitatiebehandeling.

De behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd, gedesinfecteerd en ontvet worden. Vervolgens krijgt u gel op uw huid voor geleiding van de geluidsgolven. De behandeling doet geen pijn. Wel kunt u warmte of prikkelingen waarnemen.

Na de behandeling
Na de behandeling met cavitatie kunt u direct uw dagelijkse bezigheden hervatten. Er is geen herstelperiode. Wel bevelen wij u aan na de behandeling voldoende water te drinken. Sporten en goede voeding bevorderen het resultaat van de cavitatiebehandeling.

Het resultaat
Na één behandeling  zult u al resultaat merken. Per behandeling zult u gemiddeld een vermindering van 2 tot 6 centimeter in omtrek kunnen meten. Uw huid wordt gladder, zachter en strakker. Uiteraard verschilt het resultaat van de cavitatie behandeling per persoon. Goede voeding en beweging beïnvloeden het resultaat positief en zorgen ervoor dat het resultaat langer aanhoudt.

Gemiddeld aantal behandelingen
Het gemiddeld aantal behandelingen van de cavitatie behandeling hangt af van de mate en ernst van de te behandelen vetophopingen. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig in kuurverband. Soms zijn herhaalbehandelingen nodig om het resultaat te behouden.

Mogelijke risico’s en complicaties
Indien u niet op gewicht blijft kunnen de vetophopingen weer terugkomen. De behandeling voorkomt geen nieuwvorming van vetophopingen.


Bij behandeling van:

Hardnekkige vetophopingen zoals buik, zadeltassen, (boven)armen, binnenkant knieën en dijen