Acnebehandeling

Huid

Acnebehandeling


A Klinieken gebruikt voor de behandeling van acne verschillende methodes; het ledigen van puistjes en mee-eters, peeling of microdermabrasie om de bovenste huidlaag te verdunnen. De behandelingen worden al dan niet in combinatie met lasertherapie met de GentleMax Pro uitgevoerd.  Doordat de bovenste huidlaag verdund wordt, kan het talg makkelijker uit de talgklier. De laser zorgt ervoor dat de bacteriën in de talgklier gedood worden en dat de talgklier krimpt. Hierdoor wordt  er minder talg aangemaakt. Tevens zorgt de laser voor een verhoogde doorbloeding in het weefsel waardoor het lichaam beter in staat is om de ontstekingen op te ruimen en het weefsel te herstellen. Hierdoor zal de acne verminderen waardoor de huid een frissere en egalere uitstraling krijgt.

Wie komt er in aanmerking voor een acnebehandeling
De acnebehandeling is geschikt voor behandeling van een acne huid. Deze acne huid gaat over het algemeen gepaard met verstopte poriën, mee-eters en puistjes.

Wie komt er niet in aanmerking voor een acnebehandeling?
U komt niet in aanmerking voor een acnebehandeling indien er sprake is van sterk verdikt littekenweefsel (keloïd), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Tevens dient u er rekening mee te houden dat u met sommige medicijnen tegen ernstige acne minimaal zes maanden voor de behandeling dient te stoppen. Met betrekking tot lasertherapie komen zwangere vrouwen niet in aanmerking voor behandeling. Het gebruik van medicijnen die lichtovergevoeligheid veroorzaken (bijvoorbeeld antibiotica, Sint- Janskruid) moet gestopt worden (uiteraard altijd in overleg met uw behandelend arts). Zes weken voor tot drie maanden na de behandeling moet blootstelling aan zonlicht/zonnebank en gebruik van zelf bruinende middelen gestopt en voorkomen worden. Over gebieden met permanente fillers, sterk verdikt littekenweefsel (keloïd) en actieve rosacea kan niet gelaserd worden.

Consult
Wanneer u bij A Klinieken komt voor een eerste consult krijgt u altijd een gesprek met de huidtherapeut die u ook daadwerkelijk gaat behandelen. In dit gesprek bekijkt de huidtherapeut of u geschikt bent voor een acnebehandeling. Daarvoor zal de huidtherapeut vragen naar uw medische achtergrond en of u medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zo eerlijk en uitgebreid mogelijk bent waar het uw gezondheid betreft zodat alle mogelijke risico’s uitgesloten kunnen worden en u op een veilige manier geholpen kan worden. Uiteraard bespreekt u samen met de huidtherapeut uw wensen. Waar stoort u zich aan en wat zou u graag anders zien? De huidtherapeut zal op basis van uw persoonlijke wensen bekijken welke behandeling de beste optie is. U kunt rekenen op een uitgebreid, open en eerlijk advies, zodat u precies weet wat u kunt verwachten. Indien u besluit over te gaan op een acnebehandeling, dan wordt een informed consent en behandelingsovereenkomst door zowel de huidtherapeut als door u ondertekend.

Voor de behandeling
Het is belangrijk dat u gedurende zes weken voor de behandeling de zon zoveel mogelijk vermijdt. Indien dit niet lukt is het belangrijk dat u de huid beschermt. Gebruik hiervoor minimaal een SPF factor 30. Ook is het gedurende deze periode niet toegestaan om een zelf bruinende crème te gebruiken. De huid mag tijdens de behandeling  namelijk  niet te  bruin zijn. Het is belangrijk dat u op de dag van behandeling geen make-up gebruikt op de te behandelen gebieden. Tevens is het verstandig om geen sieraden te dragen i.v.m.  weerkaatsing van laserlicht. De behandeling wordt uitgevoerd zonder verdoving.

De behandeling
Nadat u heeft plaatsgenomen in de behandelstoel zal uw huid gereinigd en gedesinfecteerd worden.
Vervolgens zal de huidtherapeut, afhankelijk van de besproken behandelmethode, een peeling aanbrengen, puistjes en mee-eters ledigen, microdermabrasie of lasertherapie toepassen.

Na de behandeling
Na de behandeling zal de huid rood zijn en kan er lichte zwelling optreden. Dit trekt meestal binnen enkele uren weg. Ook kan de huid schraal aanvoelen en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Of deze huidreactie optreedt is afhankelijk van de intensiteit van de behandeling. Het is belangrijk dat u niet krabt aan de korstjes om littekenvorming /pigmentvlekjes te voorkomen. Na de behandeling is de huid extra gevoelig voor de zon. Bescherm daarom tot zes we ken na de laatste behandeling de huid dagelijks met een zonnebrandcrème met minimaal SPF factor 30.

Resultaat
Het resultaat van de acnebehandeling is per persoon verschillend. Doorgaans ziet u na de eerste behandeling al verschil. De huid zal er stralender uit gaan zien, beter aanvoelen en de acne zal na verloop van tijd minder zichtbaar worden. De huid gaat minder onzuiverheden bevatten, gladder ogen en zachter aanvoelen.

Gemiddeld aantal behandelingen
Na de eerste behandeling zult u doorgaans al resultaat zien. Voor het beste resultaat adviseren wij meerdere behandelingen. Het gemiddeld aantal behandelingen verschilt per persoon. Uw huidtherapeut kan u hier verder over informeren.

Mogelijke risico’s en complicaties van een acnebehandeling
De oppervlakkige peeling en microdermabrasie behandeling geven weinig kans op complicaties. Er is een geringe kans op littekens en hyperpigmentatie. Indien een van deze huidreacties bij u optreedt, dient u altijd contact met ons op te nemen. Bij de laserbehandeling is de kans op complicaties zoals littekens zeer klein aangezien deze laser specifiek werkt op het te behandelen gebied en de omliggende huid daarbij niet beschadigt.

Na de behandeling treedt er een tijdelijke roodheid op. Tevens kunnen er lichte of donkere vlekken ontstaan welke doorgaans binnen enkele maanden weer bijkleuren naar de normale pigmentkleur. Er kunnen korstjes ontstaan welke vanzelf binnen twee weken genezen. Belangrijk is hier niet aan te krabben, maar voorzichtig te behandelen. Tijdens zes weken voor tot drie maanden na het behandelproces dient blootstelling aan zonlicht/zonnebank en gebruik van zelf bruinende middelen gestopt en/of voorkomen te worden.


Kosten

 

Acne Treatment Basis, gelaat, borst of rug € 45,-

MICRODERMABRASIE

Microdermabrasie handen of wangen € 45,-
Microdermabrasie gelaat of decolleté
Abonnement 6=5 behandelingen
€ 70,-
€ 350,-
Microdermabrasie gelaat + hals
Abonnement 6=5 behandelingen
€ 95,-
€ 475,-
Microdermabrasie; gelaat + hals + decolleté
Abonnement 6=5 behandelingen
€ 120,-
€ 600,-
Microdermabrasie rug € 120,-

ACNEBEHANDELING GENTLEMAX PRO

Acnebehandeling gelaat
Abonnement 6=5 behandelingen
€ 220,-
€ 1.100,-
Acnebehandeling wangen € 170,-
Acnebehandeling decolleté € 220,-
Acnebehandeling rug, bovenkant € 320,-
Acnebehandeling rug, geheel € 420,-
Acnebehandeling gelaat + decolleté € 320,-
Acnebehandeling gelaat + decolleté + hals € 420,-

  • Nazorg
    Laat de korstjes die ontstaan genezen, absoluut niet aan krabben om pigmentvlekken en littekenvorming te voorkomen

  • Roodheid, blauwe plekjes en zwelling trekken vanzelf weg.
  • Wees de eerste dagen voorzichtig met de huid. Niet te hard wrijven.
  • Volg het nabehandelingsschema op wat is meegegeven door uw huidtherapeut.
    Gebruik de voorgeschreven medicatie of huidverzorgingsproducten volgens het nabehandelingsschema.
  • Het behandelde gebied mag absoluut niet blootgesteld worden aan zonlicht / zonnebank. Indien algehele blootstelling niet te voorkomen is, dient u op het behandelde gebied iedere 2 uur zonnebrandcrème met minimaal spf factor 30 aan te brengen tot 6 weken na de laatste behandeling.