Viveve

Genitalien

Viveve


Een veel voorkomende klacht na een bevalling is vaginale laxiteit, slapte van de vaginawand. Veel vrouwen in de leeftijd tussen de 25-55 jaar maken zich zorgen over het verminderde gevoel en genotsbeleving tijdens de seks. Ook door het verouderingsproces verliezen de collageenvezels in de vagina hun veerkracht. Een behandeling met Viveve kan een pijnloze oplossing bieden.

De behandeling met Viveve heeft als doel het weefsel aan de binnenzijde van de vaginale opening te verstrakken. Viveve maakt gebruik van diep verwarmende radiofrequente energie waarbij het de oppervlakkige lagen koelt en beschermt terwijl het de diepere lagen verwarmt. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuw collageen gestimuleerd. Viveve behandelt het inwendige onderste deel van de vagina. In dit gebied zal een verbeterd huidcontact , door verstrakking, het genot bevorderen. Tevens kan Viveve bij een lichte mate van incontinentie verbetering bieden.

De radiofrequente energie die tijdens de behandeling wordt gebruikt, wordt al meer dan 10 jaar toegepast op behandelingen in het gezicht, hals en handen. Klinische proeven hebben aangetoond dat deze toepassing veilig is.

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg aan de hand van uw klachten bepalen of een behandeling met Viveve oplossing kan bieden. Hij zal dan ook de mogelijke risico’s en complicaties, uw medische voorgeschiedenis, medicijngebruik en allergieën bespreken. Een behandeling met Viveve is niet geschikt als u pijn ervaart tijdens geslachtsgemeenschap of een gynaecologische aandoening heeft zoals een ernstige verzakking of infecties. Indien u radiotherapie of chemotherapie ondergaat is een behandeling met Viveve ook niet mogelijk.  De behandeling is het meest geschikt voor vrouwen die ontevreden zijn  over het gevoel tijdens geslachtsgemeenschap en die nog niet in de menopauze zijn.

De behandeling
Op de dag van de behandeling komt u een half uur voor de behandeling bij ons in de kliniek. De assistente zal u vervolgens meenemen naar de behandelkamer waar u plaats mag nemen op de behandeltafel. U moet met uw benen in beensteunen gaan liggen zodat de plastisch chirurg goed bij het te behandelen gebied kan. Vervolgens zal het gebied schoongemaakt worden.

De plastisch chirurg zal de gladde behandeltip van de Viveve voorzichtig een klein stukje inbrengen. Deze behandeltip is kleiner dan een tampon. Vervolgens worden de verkoelende en verwarmende pulsen in een roterende beweging afgegeven aan het weefsel aan de binnenzijde van uw vagina. De behandeling duurt ongeveer 30 minuten en is volledig pijnloos.

U kunt direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer hervatten. Wij adviseren u om de eerste 14 dagen na de behandeling geen geslachtsgemeenschap te hebben en geen tampons te gebruiken. Dit om te voorkomen dat het behandelde gebied verstoord wordt terwijl het regeneratieve proces begint.

Risico’s en complicaties
Een behandeling met radiofrequente energie zoals bij Viveve, wordt al reeds 10 jaar bij meer dan een miljoen behandelingen toegepast op de gevoelige huid van handen, gezicht en hals. Er is nooit een ernstige bijwerking gemeld na een behandeling met Viveve. Wel is er melding gemaakt van een tijdelijke tinteling in de vagina, een doof gevoel of lichte afscheiding. Al deze bijwerkingen verdwenen zonder medisch ingrijpen. Zoals bij alle medisch behandelingen is het van belang dat de behandeling op een veilige en juiste wijze uitgevoerd wordt.

Resultaat
Het uiteindelijke resultaat van de behandeling laat even op zich wachten. Het natuurlijke herstelproces begint direct na de behandeling en verloopt geleidelijk. U kunt een maand na de behandeling al lichte verandering voelen maar meestal zal dit pas 3 tot 4 maanden na de behandeling voelbaar zijn. Het effect zal gedurende 3 tot 6 maanden na de behandeling toe blijven nemen.
In klinische proeven is tot op heden aangetoond dat 90% van de vrouwen die behandeld waren, 12 maanden na de behandeling een aanzienlijke aanhoudende verstrakking ervoeren, met een gemiddelde verbetering van 68%.
Zoals bij elke niet-chirurgische procedure op basis van energie, kan het af en toe voorkomen dat een patiënt na één behandeling geen duidelijk verstrakkend effect ervaart. In dat geval kan de patiënt baat hebben bij een tweede behandeling.
De meeste vrouwen ervaren na de behandeling met Viveve een aanzienlijke verbetering van het gevoel tijdens geslachtsgemeenschap. Vaak in combinatie met een betere seksuele bevrediging en meer zelfvertrouwen.


Kijk hier aflevering 10 terug van Bubbels & Zo waarin Plastisch Chirurg van Onselen vertelt over Vaginaverstrakking en de Schaamlipcorrectie.